Tue. Jul 5th, 2022

Dasar Privasi

Di Tech Need, dapat diakses dari techneed.xyz, salah satu keutamaan utama kami adalah privasi pengunjung kami. Dokumen Dasar Privasi ini mengandungi jenis maklumat yang dikumpulkan dan direkodkan oleh Tech Need dan bagaimana kami menggunakannya.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan tambahan atau memerlukan lebih banyak maklumat mengenai Dasar Privasi kami, jangan ragu untuk menghubungi kami.

Dasar Privasi ini hanya berlaku untuk aktiviti dalam talian kami dan berlaku untuk pengunjung laman web kami berkenaan dengan maklumat yang mereka kongsi dan / atau kumpulkan dalam Notis Teknikal. Dasar ini tidak berlaku untuk maklumat yang dikumpulkan di luar talian atau melalui saluran selain laman web ini.

Persetujuan

Dengan menggunakan laman web kami, anda dengan ini bersetuju dengan Dasar Privasi kami dan bersetuju dengan syaratnya. Untuk Terma dan Syarat kami.

Maklumat yang kami kumpulkan

Maklumat peribadi yang diminta untuk anda berikan, dan alasan mengapa anda diminta untuk memberikannya, akan dijelaskan kepada anda pada saat kami meminta anda memberikan maklumat peribadi anda.

Sekiranya anda menghubungi kami secara langsung, kami mungkin akan menerima maklumat tambahan mengenai anda seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan / atau lampiran yang mungkin anda kirimkan kepada kami, dan maklumat lain yang mungkin anda pilih untuk berikan.

Semasa anda mendaftar untuk Akaun, kami mungkin meminta maklumat hubungan anda, termasuk item seperti nama, nama syarikat, alamat, alamat e-mel, dan nombor telefon.

Bagaimana kami menggunakan maklumat anda

Kami menggunakan maklumat yang kami kumpulkan dengan pelbagai cara, termasuk untuk:

  • Menyediakan, mengendalikan, dan menyelenggara laman web kami
  • Tingkatkan, peribadikan, dan kembangkan webste kami
  • Fahami dan analisa bagaimana anda menggunakan webste kami
  • Kembangkan produk, perkhidmatan, ciri, dan fungsi baru
  • Berkomunikasi dengan anda, baik secara langsung atau melalui salah satu rakan kongsi kami, termasuk untuk perkhidmatan pelanggan, untuk memberi anda kemas kini dan maklumat lain yang berkaitan dengan webste, dan untuk tujuan pemasaran dan promosi
  • Hantarkan e-mel kepada anda
  • Cari dan mencegah penipuan

Fail Log

Pemberitahuan Teknikal mengikuti prosedur standard menggunakan fail log. Fail-fail ini mencatat pelawat ketika mereka melayari laman web. Semua syarikat hosting melakukan ini dan sebahagian daripada analisis perkhidmatan hosting. Maklumat yang dikumpulkan oleh fail log merangkumi alamat protokol internet (IP), jenis penyemak imbas, Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP), cap tarikh dan waktu, halaman rujukan / keluar, dan mungkin jumlah klik. Ini tidak berkaitan dengan maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi. Tujuan maklumat adalah untuk menganalisis tren, mentadbir laman web, mengesan pergerakan pengguna di laman web, dan mengumpulkan informasi demografi.

Kuki dan Suara Web

Seperti laman web lain, Notis Teknikal menggunakan ‘kuki’. Kuki ini digunakan untuk menyimpan maklumat termasuk pilihan pengunjung, dan halaman di laman web yang dilayari atau dilawati oleh pengunjung. Maklumat tersebut digunakan untuk mengoptimumkan pengalaman pengguna dengan menyesuaikan kandungan halaman web kami berdasarkan jenis pelayar pengunjung dan / atau maklumat lain.

Untuk maklumat umum mengenai kuki, sila baca  “Apa Itu Kuki” .

Kuki DART Google DoubleClick

Google adalah salah satu vendor pihak ketiga di laman web kami. Ia juga menggunakan kuki, yang dikenali sebagai kuki DART, untuk menayangkan iklan kepada pengunjung laman web kami berdasarkan lawatan mereka ke www.website.com dan laman web lain di internet. Walau bagaimanapun, pengunjung boleh memilih untuk menolak penggunaan kuki DART dengan mengunjungi Dasar Privasi rangkaian iklan dan kandungan Google di URL berikut –  https://policies.google.com/technologies/ads

Dasar Privasi Rakan Pengiklanan

Anda boleh melihat senarai ini untuk mendapatkan Dasar Privasi bagi setiap rakan pengiklanan Tech Need.

Pelayan iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi seperti kuki, JavaScript, atau Web Beacon yang digunakan dalam iklan dan pautan masing-masing yang muncul di Pemberitahuan Teknikal, yang dihantar terus ke penyemak imbas pengguna. Mereka secara automatik menerima alamat IP anda apabila ini berlaku. Teknologi ini digunakan untuk mengukur keberkesanan kempen iklan mereka dan / atau untuk memperibadikan kandungan iklan yang anda lihat di laman web yang anda kunjungi.

Perhatikan bahawa Pemberitahuan Teknikal tidak mempunyai akses atau kawalan ke atas kuki ini yang digunakan oleh pengiklan pihak ketiga.

Dasar Privasi Pihak Ketiga

Dasar Privasi Tech Need tidak berlaku untuk pengiklan atau laman web lain. Oleh itu, kami menasihati anda untuk merujuk kepada Dasar Privasi pelayan iklan pihak ketiga ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci. Ini mungkin merangkumi amalan dan arahan mereka tentang cara memilih keluar dari pilihan tertentu.

Anda boleh memilih untuk mematikan kuki melalui pilihan penyemak imbas individu anda. Untuk mengetahui maklumat yang lebih terperinci mengenai pengurusan kuki dengan penyemak imbas web tertentu, ia boleh didapati di laman web penyemak imbas masing-masing.

Hak Privasi CCPA (Jangan Jual Maklumat Peribadi Saya)

Di bawah CCPA, antara hak lain, pengguna California berhak untuk:

Meminta agar perniagaan yang mengumpulkan data peribadi pengguna mendedahkan kategori dan kepingan data peribadi tertentu yang dikumpulkan oleh perniagaan mengenai pengguna.

Minta agar perniagaan menghapus semua data peribadi mengenai pengguna yang telah dikumpulkan oleh perniagaan.

Minta agar perniagaan yang menjual data peribadi pengguna, bukan menjual data peribadi pengguna.

Sekiranya anda membuat permintaan, kami mempunyai satu bulan untuk menjawab anda. Sekiranya anda ingin menggunakan mana-mana hak ini, sila hubungi kami.

Hak Perlindungan Data GDPR

Kami ingin memastikan anda mengetahui sepenuhnya semua hak perlindungan data anda. Setiap pengguna berhak mendapat yang berikut:

Hak untuk mengakses – Anda berhak meminta salinan data peribadi anda. Kami mungkin mengenakan sedikit bayaran untuk perkhidmatan ini.

Hak untuk pembetulan – Anda berhak untuk meminta kami membetulkan maklumat yang anda percayai tidak tepat. Anda juga berhak meminta agar kami melengkapkan maklumat yang anda percaya tidak lengkap.

Hak penghapusan – Anda berhak meminta kami menghapus data peribadi anda, dalam keadaan tertentu.

Hak untuk menyekat pemprosesan – Anda berhak untuk meminta kami menyekat pemprosesan data peribadi anda, dalam keadaan tertentu.

Hak untuk memproses – Anda berhak untuk membantah pemprosesan data peribadi anda, dalam keadaan tertentu.

Hak untuk mudah alih data – Anda berhak untuk meminta kami memindahkan data yang telah kami kumpulkan ke organisasi lain, atau langsung kepada anda, dalam keadaan tertentu.

Sekiranya anda membuat permintaan, kami mempunyai satu bulan untuk menjawab anda. Sekiranya anda ingin menggunakan mana-mana hak ini, sila hubungi kami.

Maklumat Kanak-kanak

Bahagian lain dari keutamaan kami adalah menambahkan perlindungan untuk kanak-kanak semasa menggunakan internet. Kami mendorong ibu bapa dan penjaga untuk memerhatikan, mengambil bahagian dalam, dan / atau memantau dan membimbing aktiviti dalam talian mereka.

Pemberitahuan Teknikal tidak secara sengaja mengumpulkan Maklumat Pengenalan Diri dari kanak-kanak di bawah usia 13 tahun. Sekiranya anda berfikir bahawa anak anda memberikan maklumat seperti ini di laman web kami, kami sangat menggalakkan anda untuk menghubungi kami dengan segera dan kami akan melakukan yang terbaik untuk segera hapus maklumat tersebut dari rekod kami.